Tijdens de zittingsavonden 2020 van carnavalsvereniging de Turftreiërs heeft Stichting Het Beukenhof de "Orde van Verdinste" ontvangen. Jaarlijks zet de carnavalsvereniging een Americaan of een groep Americanen in de schijnwerpers vanwege hun inzet voor de Americaanse gemeenschap.

De afgelopen jaren is er door vele mensen veel vrijwilligerswerk verricht om Het Beukenhof te renoveren tot een prachtige ontmoetingsplek voor alle Americanen. Reden voor carnavalsvereniging de Turftreiërs om Stichting Het Beukenhof in het zonnetje te zetten.

Op vrijdag 14 februari 2020 j.l. nam een delegatie van de stichting het prestigieuze beeldje in ontvangst. "Deze onderscheiding is voor iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje heeft bijgedragen aan het realiseren van het nieuwe Beukenhof", aldus voorzitter Anita Rongen.

Mon, 02 March

Het zit er op! Maar liefst tien succesvolle voorstellingen van Sieranoo zijn er in Het Beukenhof gespeeld door toneelvereniging De Vrije Spelers. En daarmee heeft ook het park haar vuurdoop beleefd! Gedurende de maand mei keerden we elk weekend terug in het Parijs van 1640 toen het verhaal van de man met de neus begon. Nu alles is opgeruimd ligt het park er weer vredig bij en is de rust wedergekeerd in Het Beukenhof. Het waren tien geweldige voorstellingen. Alle spelers en alle vrijwilligers van de toneelvereniging en Het Beukenhof, maar ook alle bezoekers: bedankt!

Mon, 03 June

Op vrijdag 3 mei om 20.15u was het zo ver! Het moment waar de vele vrijwilligers van Het Beukenhof en ook de spelers van toneelvereniging De Vrije Spelers lang naar hebben uitgekeken. Onder toeziend oog van vele genodigden werd Het Beukenhof "officieel" geopend met de eerste voorstelling van "Sieranoo", de grote productie van De Vrije Spelers. Nog tot en met 1 juni zal er elke vrijdag- en zaterdagavond een voorstelling van Sieranoo worden gespeeld. De reacties zijn lovend, dus zorg dat je erbij bent! Via www.devrijespelers.nl kun je kaartjes bemachtigen, maar wees er snel bij want op = op!

Fri, 03 May

Een paar graden vorst schrikt onze vrijwilligers niet af. Ook met winterse temperaturen gaat het werk gewoon door! Hebben we al gezegd dat we onzettend trots zijn op deze kanjers?

Sat, 19 January

Vele, vele uren zijn er al in gaan zitten en nog vele uren zullen volgen, maar wat wordt hij mooi: onze reus! Stefan en Petra Noordijk en Lies Klomp weten wel van wanten en zorgen er voor dat wij straks een prachtig beeld aan ons park kunnen toevoegen. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen rondom de reus.

Sat, 01 December

Op zondag 11 november werd in Het Beukenhof een open dag gehouden, zodat iedereen die geïnteresseerd is in het nieuwe dorpspark met eigen ogen kon zien waar we nu staan. Onze enthousiaste vrijwilligers ontvingen de bezoekers en vertelden onder het genot van een kopje koffie of thee vol verve waar ze zoal mee bezig zijn. Ook de makers van de reus die straks in het park komt te liggen waren present om de bezoekers te vertellen hoe ze te werk gaan. De opkomst was boven verwachting en de reacties overweldigend. Iedereen was het ermee eens: wat wordt dit mooi! Namens Het Beukenhof: iedereen bedankt voor jullie interesse!

Sun, 11 November

De spanning was te snijden op kermismaandag 2 juli toen maar liefst 1500 eendjes het ruime sop kozen in de Kabroeksebeek. Want welk eendje komt er als eerste over de finish en wie gaat er met dat mooie geldbedrag naar huis? Na 22 minuten "racen" bleek dat het eendje met nummer 528 te zijn, en dat met een riante voorsprong op de rest. Bram Jacobs uit Meterik was de gelukkige winnaar van de 100 Euro.

Vele mensen waren gekomen om de Duckrace live mee te maken. Zoveel opkomst, en zo veel verkochte eendjes: we hadden het van te voren niet durven dromen, maar inmiddels kunnen we stellen dat de Duckrace een groot succes was! Stichting Het Beukenhof dankt iedereen die ons gesteund heeft door eendjes te kopen!

Voor de volledigheid hieronder nog een keer de prijswinnaars:

1e plaats (100 Euro): Bram Jacobs

2e plaats (75 Euro):    Jetske Rasing

3e plaats (50 Euro):    Lisanne Daniëls

4e plaats (25 Euro):    Wendy Sikes

5e plaats (10 Euro):    Roy Keijsers

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Tue, 03 July

Op donderdag 14 juni j.l. werd tijdens een speciale avond de uitslag bekend gemaakt van de Rabobank Clubkas Campagne. Het bleek dat Het Beukenhof goed in de prijzen was gevallen: we kregen een cheque met het prachtige bedrag van 431,35 Euro overhandigd, het hoogste bedrag van alle deelnemde clubs en verenigingen in America. Hartelijk dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Wed, 20 June

In de Limburger van woensdag 16 mei is een mooi artikel verschenen over de plannen met Het Beukenhof. Nog voor de bouwvak zal de eerste schop de grond in gaan...!

Thu, 17 May

Leonieke Heldens van Arcadis Nederland bezocht vandaag Het Beukenhof om onze plannen te vernemen en door te spreken. Gewapend met fotocamera werd Het Beukenhof grondig bestudeerd en vastgelegd om een goede indruk te krijgen. Onder het genot van een kop koffie werden de plannen verder toegelicht en onze wensen besproken. Leonieke was erg enthousiast en gaat de plannen nu verder uitwerken. Arcadis is een Nederlandse advies- en ingenieursonderneming die zich in de hele wereld bezighoudt met infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu. Voor 1997 was zij bekend als Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij of Heidemij. 

Wed, 03 January

"Beukenhof vormt hart van het dorp"

Thu, 28 December

Stichting Het Beukenhof mocht op 7 december j.l. een fantastische cheque in ontvangst nemen namens Rabobank Horst-Venray. Tijdens een speciaal georganiseerde avond waar diverse initiatieven door de Rabobank met geldbedragen werden ondersteund kreeg Het Beukenhof geheel onverwacht de "hoofdprijs" toebedeeld. 

Het Rabobank Coöperatiefonds ondersteunt verenigingen en stichtingen met projecten die erop gericht zijn de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving in onze regio te verbeteren. Het initiatief van Stichting Het Beukenhof voldoet volledig aan deze doelstelling.

Namens Stichting Het Beukenhof mochten een trotse Anita Rongen-Derks en Wiel Haegens de cheque in ontvangst nemen. We zijn er enorm blij mee! Dankjewel Rabobank Horst-Venray voor het erkennen van ons mooie initiatief!

Wed, 27 December