Over ons

Het Beukenhof in America was tot 2018 niets meer dan een wat onderkomen dierenweide met enkele speeltoestellen. Het park was dringend aan een grondige opknapbeurt toe. Van het voormalige openluchttheater uit lang vervlogen tijden was nauwelijks nog iets terug te vinden. Hoog tijd dus om daar iets aan te gaan doen. Het idee daarvoor is ontstaan vanuit toneelvereniging De Vrije Spelers uit America. De wellicht bekendste toneelvereniging van Limburg speelt elke vijf jaar een grote toneelproductie op een bijzondere plek. Hoe mooi zou het zijn om voor de op stapel staande grote productie van 2019 Het Beukenhof nieuw leven in te blazen zodat oude tijden in een modern jasje kunnen herleven? Dat plan komt niet zomaar uit de lucht vallen, immers kwamen de plannen voor het openluchttheater net na de tweede wereldoorlog ook van diezelfde vereniging.

Een groep enthousiaste en gedreven mensen is begin 2017 gestart met het uitwerken van de eerste plannen. Vanaf het begin is duidelijk geweest dat Het Beukenhof veel meer zou moeten worden dan alleen het decor van een nieuw toneelstuk. Een nieuw openluchttheater, een gerenoveerde dierenweide en nieuwe natuur-speeltoestellen, kortom een park waar jong en oud zich thuis moet kunnen voelen. Een park voor en door Americanen, maar ook daarbuiten. Cultuur, natuur maar vooral mensen dienen hier samen te komen!

Begin 2018 zijn de werkzaamheden in Het Beukenhof van start gegaan en inmiddels is al heel veel gedaan. De komende maanden is er echter ook nog genoeg te doen om klaar te zijn voor de officiële opening in mei 2019, als Toneelvereniging De Vrije Spelers haar nieuwe grote productie "Sieranoo" maar liefst 10 keer ten tonele zal brengen in het volledig gerenoveerde Beukenhof.

 

Stichting Het Beukenhof

Stichting Het Beukenhof is opgericht op 25 juli 2017 en wordt door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Onze doelstelling, missie en visie vindt u in onderstaand beleidsplan:

 

                                     Beleidsplan Stichting Het Beukenhof 2023.docx

 

 

Stichting Het Beukenhof dankt de volgende partijen voor hun ruimhartige sponsoring: